Тільки курка та сіль: найпростіший рецепт м’ясної страви, без якої не обійтися на Великдень

Читать на русском
Автор

Стародавній рецепт приготування м’яса, який точно вийде

Жоден пасхальний стіл не обходиться без пишних пасок. Також одна з головних страв до цього свята – шикарне м’ясо.

Сьогодні ми поділимося найпростішим рецептом запеченої курки. Для цієї страви вам знадобиться два основні інгредієнти — курка та сіль. Shuba також рекомендує додати ароматні трави та часник, щоб страва вийшла смачнішою. Завдяки цьому старовинному рецепту у вас вийде ніжне, соковите та найсмачніше м’ясо без додавання жиру. Використовувати для нього можна вже випатрану курку, проте не варто знімати з неї шкіру — вона утримує вологу і запобігає сухості м’яса.

Як приготувати курку в солі

Інгредієнти на 4 порції:

  • курка — 1 кг;
  • сіль — 1 кг;
  • розмарин, гілочка — 7 г;
  • часник, зубчики – 1 шт.;
  • шавлія — 10 г;
  • чебрець, гілочка — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. При необхідності видаляємо з курки зайвий жир та нутрощі. Ретельно миємо і всередину відправляємо трави та розрізаний навпіл зубчик часнику. Курячі ніжки з’єднуємо разом за допомогою нитки — вони мають щільно прилягати один до одного.
  2. У формі для запікання розподіляємо велику сіль. На неї викладаємо птаха, поверх нього — сіль. Соляний шар має бути близько 2 см. Важливо, щоб сіль не потрапила усередину.
  3. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.

Після приготування дістаємо курку із духовки, видаляємо соляну кірку. Подаємо з улюбленим салатом.