Візьміть склянки та трохи сьомги: незвичайний рецепт "Шуби" до свята

Читати російською
Автор

Так цю страву ви ще не готували

Для багатьох людей оселедець під "Шубою" є однією з улюблених страв та теплим спогадом з дитинства. Салат зазвичай готується на свята. Необхідні інгредієнти викладаються шарами та змащують майонезом.

Однак є й інші, не менш цікаві рецепти та способи подачі цієї страви, і разом із Shuba поділимося одним. Якщо ви використовуєте замість оселедця слабосолену сьомгу чи лосось і подасте салат у невеликих порційних стаканчиках, класичний салат "Шуба" стане цікавішим. Рекомендуємо приготувати цю страву на різдвяно-новорічні свята — і ви отримаєте масу насолоди.

Як приготувати "Шубу" з сьомгою у склянках

Інгредієнти на 8 порцій:

  • сьомга слабосолона — 500 г;
  • картопля — 3 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • буряк — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • майонез 72% — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо картоплю, моркву та буряк. Остуджуємо, чистимо і натираємо на великій тертці.
  2. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо. Слабосолону рибу нарізаємо маленькими кубиками.
  3. На дно склянки викладаємо шар тертої картоплі, зверху — рибу, на неї цибулю і змащуємо тонким шаром майонезу.
  4. Зверху викладаємо моркву, змащуємо майонезом. Наступний шар — буряк, змащений майонезом.
  5. Склянки відправляємо в холодильник щонайменше на кілька годин, а краще — на ніч. При подачі за бажанням прикрашаємо зеленню.

А ще під "Шубою" можна приготувати скумбрію. Ви більше не повернетеся до класичного рецепту салату.