Впорається навіть новачок: елементарний рецепт маринованих помідорів

Читать на русском
Автор
Помідори виходять дуже ароматні та смачні (зображення створено за допомогою ШІ)
Помідори виходять дуже ароматні та смачні (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Таку смакоту дуже легко готувати, тому з процесом впорається навіть новачок.

Осінь – пора заготовок, і одним із найулюбленіших ласощів на українських столах є мариновані помідори. Їх яскравий колір та пікантний смак здатні оживити будь-яку страву. Сьогодні ми поділимося з вами перевіреним рецептом, який допоможе вам приготувати справжні сонячні мариновані помідорчики на зиму.

Чому варто заготовити мариновані помідори?

  • Смачно і корисно: Помідори – джерело вітамінів і мінералів, а маринування допомагає зберегти їхню цінність.
  • Універсальність: Мариновані помідори можна додавати до салатів, закусок, піци, пасти та інших страв.
  • Довго зберігаються: Завдяки маринуванню помідори можуть зберігатися протягом тривалого часу.

Що нам знадобиться:

  • Стиглі помідори середнього розміру
  • Часник
  • Петрушка
  • Кріп
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошком
  • Цукор
  • Сіль
  • Оцет

Покроковий рецепт:

  1. Підготовка банок: Стерилізуємо банки та кришки.
  2. Готуємо помідори: Ретельно миємо помідори і проколюємо їх у кількох місцях виделкою, щоб вони краще промаринувалися.
  3. Формуємо шари: На дно кожної банки кладемо лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, часточки часнику та гілочки свіжої зелені. Потім щільно укладаємо помідори.
  4. Готуємо маринад: У каструлі змішуємо воду, цукор, сіль та оцет. Доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, щоб цукор і сіль повністю розчинилися.
  5. Заливаємо маринадом: Заливаємо гарячим маринадом банки з помідорами. Закочуємо кришками і перевертаємо догори дном.
  6. Стерилізація: Для більшої впевненості в збереженні, можна простерилізувати банки з помідорами у великій каструлі з водою протягом 15-20 хвилин.
  7. Охолодження: Після стерилізації банки акуратно виймаємо з води і залишаємо остигати під теплою ковдрою.

Щоб мариновані помідори мали більш насичений смак, додайте в банки кілька часточок моркви або цибулі.

Раніше ми писали, як приготувати салат з картоплею, горошком та морквою по-корейськи. До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати.