Чим підживити кабачки, щоб росли, як на дріжджах

Читать на русском
Автор
Кабачки вимагають правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ)
Кабачки вимагають правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Є деякі секрети, які допоможуть зібрати хороший врожай кабачків.

Кабачки – це універсальний овоч, який може стати основою багатьох страв. А виростити їх на своїй ділянці – справжнє задоволення. Щоб отримати багатий урожай цих сонячних овочів, варто знати кілька секретів. Також, ми писали, що не можна садити біля кабачків.

Вибір сорту:

Перш ніж приступити до посадки, визначтеся з сортом кабачків. Адже вони бувають різноманітних форм, розмірів і кольорів. Якщо ви хочете отримати ранній урожай, оберіть ранньостиглі сорти. Для тривалого зберігання підійдуть пізньостиглі. А якщо вам подобаються кабачки незвичайних форм, зверніть увагу на декоративні сорти.

Підготовка ґрунту:

Кабачки люблять легкий, родючий ґрунт. Перед посадкою ретельно перекопайте грядку, додавши компост або перегній. Також можна внести мінеральні добрива.

Посів насіння:

  • Розсада: Для отримання раннього врожаю можна виростити розсаду. Насіння висівають у торф'яні горщики за 3-4 тижні до висадки у відкритий грунт.
  • Безпосередньо у ґрунт: Якщо ви живете в регіоні з теплим кліматом, насіння можна відразу висівати у відкритий грунт після того, як мине загроза заморозків.

Догляд за рослинами:

  • Полив: Кабачки люблять вологу, особливо в період цвітіння і плодоношення. Поливайте рослини регулярно, але уникайте застою води.
  • Підживлення: Протягом вегетаційного періоду підгодовуйте кабачки комплексними мінеральними добривами 2-3 рази.
  • Розпушування ґрунту: Регулярно розпушуйте ґрунт навколо рослин, щоб забезпечити доступ повітря до коріння.
  • Мульчування: Мульчування допоможе зберегти вологу в ґрунті, запобігти росту бур'янів і підвищити температуру ґрунту.

Формування куща:

Щоб отримати більший урожай, рекомендується формувати кущі кабачків. Для цього залишайте 2-3 основних стебла і видаляйте бічні пагони.

Захист від шкідників і хвороб:

Кабачки можуть уражатися різними шкідниками і хворобами. Для профілактики регулярно оглядайте рослини і при необхідності обробляйте їх біологічними препаратами.

Збір врожаю:

Кабачки збирають у міру дозрівання. Молоді плоди мають ніжну шкірку і соковиту м'якоть. Зрілі кабачки зберігаються довше.

Секрет великого врожаю:

Щоб отримати багатий урожай кабачків, важливо забезпечити їм оптимальні умови зростання. Не забувайте про регулярний полив, підживлення, розпушування ґрунту і захист від шкідників і хвороб. А головне – любите свої рослини і доглядайте за ними з турботою.

Щоб отримати кабачки різного розміру, збирайте їх регулярно. Молоді плоди можна використовувати для приготування салатів, а великі – для консервування або запікання.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому небажано садити на городі соняшник. Також, ми писали, навіщо підживлювати огірки хлібом.