Сподобається навіть тим, хто не любить овочі: рецепт рагу з цвітної капусти

Читати російською
Автор

Ця страва стане вашою улюбленою.

Літо щедро дарує нам свої барвисті дари – свіжі овочі, які так і просяться на наш стіл. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати ароматне та смачне рагу з цвітної капусти та інших овочів. Ця страва стане чудовою вечерею або доповненням до обіду, адже вона не лише ситна, але й корисна. Також, пропонуємо рецепт рататуя.

Інгредієнти:

  • 1 головка цвітної капусти
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 зелений кабачок
  • 1 червоний болгарський перець
  • 2 помідори
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп)
  • 1 ст. л. томатної пасти (за бажанням)

Приготування:

  1. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, промийте.
  2. Моркву очистіть і натріть на крупній терці.
  3. Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
  4. Кабачок і перець помийте, наріжте кубиками.
  5. Помідори наріжте кубиками або подрібніть блендером.
  6. У каструлі або сковороді з товстим дном розігрійте оливкову олію.
  7. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  8. Додайте до цибулі моркву і обсмажте протягом 5 хвилин.
  9. Додайте кабачок, перець і цвітну капусту. Перемішайте овочі та тушкуйте протягом 10 хвилин під кришкою на повільному вогні.
  10. Додайте помідори, томатну пасту (за бажанням), сіль і перець. Перемішайте і тушкуйте ще 10-15 хвилин, до готовності овочів.
  11. Додайте дрібно нарізану зелень, перемішайте і зніміть з вогню.

Раніше ми писали, як приготувати овочі гриль. Також, ми публікували рецепт універсальної страви для літньої спеки.