Помилки, які заважають приготувати смачну картоплю: кожен кулінар хоч раз їх робив

Читать на русском
Автор
Лайфхаки для приготування смачної картоплі
Лайфхаки для приготування смачної картоплі. Фото Freepik

Чому гарнір виходить несмачним

Ми розповідали, як вдало приготувати холодець. Тепер ділимось секретами ідеального картопляного пюре.

Картопляне пюре – це, здавалося б, проста страва, яка не потребує особливих навичок. Проте, не всі знають, як зробити пюре дійсно ідеальним: ніжним, однорідним, з приємним золотистим кольором. Разом з Pixelinform розповідаємо, які помилки найчастіше роблять кухарі.

Варіння картоплі у воді невідповідної температури

Багато хто кладе картоплю в киплячу воду. Це не зовсім правильно. Картопля має варитися у холодній воді. Так вона буде проварюватися рівномірно, не розвалюючись.

Додавання холодного молока

Молоко або вершки, які ви додаєте до пюре, повинні бути теплими. Холодні продукти зроблять пюре сірим і непривабливим.

Використання міксера або блендера замість товкачки

Забудьте про міксер і блендер! Ці прилади не підходять для приготування пюре. Вони розімнуть картоплю нерівномірно, перетворять її на клейку масу. Використовуйте тільки товкачку.

Пам'ятайте про ці прості правила, і ваше картопляне пюре завжди буде виходити ідеальним. Також ми ділились цікавим лайфхаком для чищення риби.