Стане вашою коронною стравою: що додати у фарш для котлет, щоб вони вийшли ідеальними

Читать на русском
Автор
669
Перед приготуванням котлет фарш треба підготувати (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 22 травня 2024, 10:55
Перед приготуванням котлет фарш треба підготувати (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви хочете приготувати смачні котлети — пропонуємо застосувати наші поради. Зверніть увагу, що перед приготуванням страви треба правильно підготувати фарш.

Котлети – страва, яка не потребує представлення. Їх люблять дорослі та діти, вони чудово підходять як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Проте, не всім вдається приготувати котлети, які будуть не лише соковитими та ароматними, але й триматимуть форму.

Сьогодні ми поділимося з вами 5 секретами, які допоможуть вам приготувати ідеальні котлети, які вразять навіть найвибагливіших гурманів.Також, ми писали, як приготувати ідеальні котлети.

1. Правильний вибір фаршу:

  • Основою для смачних котлет є якісний фарш. Найкраще використовувати свино-яловичий фарш у пропорції 50/50.
  • Жир у фарші робить котлети соковитими, тому не варто його видаляти повністю.
  • Якщо ви хочете приготувати більш пісні котлети, можна використовувати курячий або індичий фарш.

2. Додавання секретних інгредієнтів:

  • Для соковитості та м'якості котлет додайте до фаршу трохи тертої картоплі, цибулі або хліба, замоченого в молоці.
  • Щоб котлети краще тримали форму, додайте до фаршу яйце.
  • Для пікантності та аромату можна додати трохи часнику, зелені, спецій.

3. Ретельне вимішування фаршу:

  • Добре вимішаний фарш – запорука того, що котлети не розваляться під час смаження.
  • Вимішуйте фарш руками не менше 5 хвилин, доки він не стане однорідним і липким.

4. Формування котлет:

  • Перед формуванням котлет руки рекомендується зволожити холодною водою.
  • Набирайте фарш ложкою, трохи стискаючи його, щоб видалити повітря.
  • Надайте котлетам бажану форму – круглу, овальну або довгасту.

5. Правильне обсмаження:

  • Смажте котлети на розігрітій сковороді з олією на середньому вогні.
  • Не перевертайте котлети занадто часто, дайте їм добре схопитися з одного боку, перш ніж перевернути на інший.
  • Щоб котлети були ніжними та не підгоріли, досмажте їх у духовці протягом 10-15 хвилин.

Порада:

Не бійтеся експериментувати! Додавайте до фаршу різні інгредієнти, щоб знайти свій унікальний рецепт ідеальних котлет.

Раніше "Телеграф" розповідав, як пластикова пляшка допоможе вам приготувати котлети. Також, пропонуємо рецепт котлет, які завжди виходять.