Вражають красою: ідеї для декору замість білкової глазурі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 540
Якщо ви хочете внести новизну в оформлення пасок, пропонуємо вам змінити глазур.
Зовсім скоро православні християни відзначатимуть Великдень — одне з найголовніших релігійних свят. А трохи раніше настає черга католицької Пасхи. Неодмінною окрасою святкового столу є паска — український обрядовий здобний хліб. Їх зазвичай печуть у великих кількостях, адже кожному члену родини має вистачити й власної маленької пасочки, й однієї великої на всіх. Також, ми писали, як зробити шоколадну глазур.
Коли пекти паски вирішує кожна господиня самостійно, проте віряни не радять робити це в Страсну п'ятницю. Традиційно паски прикрашають білковою глазур'ю. Проте щороку хочеться чогось нового та цікавого. Про це пише 1+1.
Чим можна замінити білкову глазур?
Ось кілька актуальних ідей:
1. Глазур з маршмелоу
Інгредієнти
* 100 г маршмелоу
* 1 ст. л. води
* 30-35 г цукрової пудри
Приготування
1. Зефір помістіть у миску, додайте воду.
2. Розігрійте суміш у мікрохвильовій печі по 10 секунд, щоразу перемішуючи, доки зефір не розплавиться.
3. Додайте цукрову пудру, розмішайте і продовжуйте підігрівати, поки глазур не стане рідкою, блискучою та однорідною.
4. Нанесіть гарячу глазур на паску. Працюйте швидко, адже вона швидко застигає.
2. Глазур з меренги
Інгредієнти
* 2 яєчних білки
* 150 г цукру
* 40 мл води
Приготування
1. Розділіть цукор на дві частини: 50 г та 100 г.
2. Приготуйте сироп: у каструлю додайте воду, 100 г цукру, за бажанням — ароматизатор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 5-6 хвилин.
3. Перевірте готовність сиропу: капніть його в холодну воду, якщо крапля збирається в кульку — сироп готовий.
4. Збийте білки до пишної піни, поступово додаючи 50 г цукру.
5. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте гарячий сироп. Збивайте до охолодження маси.
6. Покрийте паски меренгою.
3. Шоколадна глазур
Інгредієнти
* 4 ст. л. молока
* 4 ст. л. какао-порошку
* 4 ст. л. цукру
* 50 г вершкового масла
Приготування
1. У каструлі нагрійте молоко з маслом.
2. В іншій ємності змішайте какао, цукор, поступово додайте до молока з маслом.
3. Доведіть суміш до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи.
4. Зніміть з вогню, дайте глазурі трохи охолонути.
5. Покрийте паски теплою глазур'ю.
Переваги заміни білкової глазурі
Простіше приготувати: не потребує варіння білків, тому підходить навіть для недосвідчених кулінарів.
Більше різноманіття: можна використовувати різні інгредієнти (шоколад, фрукти, горіхи) та отримувати цікаві смакові поєднання.
Безпечніше: не містить сирих білків, тому підходить для дітей та людей з ослабленим імунітетом.
Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.