Вражають красою: ідеї для декору замість білкової глазурі

Читать на русском
Автор
540
Є безліч чудових замін класичній білковій глазурі  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 24 квітня 2024, 15:52
Є безліч чудових замін класичній білковій глазурі (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо ви хочете внести новизну в оформлення пасок, пропонуємо вам змінити глазур.

Зовсім скоро православні християни відзначатимуть Великдень — одне з найголовніших релігійних свят. А трохи раніше настає черга католицької Пасхи. Неодмінною окрасою святкового столу є паска — український обрядовий здобний хліб. Їх зазвичай печуть у великих кількостях, адже кожному члену родини має вистачити й власної маленької пасочки, й однієї великої на всіх. Також, ми писали, як зробити шоколадну глазур.

Коли пекти паски вирішує кожна господиня самостійно, проте віряни не радять робити це в Страсну п'ятницю. Традиційно паски прикрашають білковою глазур'ю. Проте щороку хочеться чогось нового та цікавого. Про це пише 1+1.

Чим можна замінити білкову глазур?

Ось кілька актуальних ідей:

1. Глазур з маршмелоу

Інгредієнти

* 100 г маршмелоу

* 1 ст. л. води

* 30-35 г цукрової пудри

Приготування

1. Зефір помістіть у миску, додайте воду.

2. Розігрійте суміш у мікрохвильовій печі по 10 секунд, щоразу перемішуючи, доки зефір не розплавиться.

3. Додайте цукрову пудру, розмішайте і продовжуйте підігрівати, поки глазур не стане рідкою, блискучою та однорідною.

4. Нанесіть гарячу глазур на паску. Працюйте швидко, адже вона швидко застигає.

2. Глазур з меренги

Інгредієнти

* 2 яєчних білки

* 150 г цукру

* 40 мл води

Приготування

1. Розділіть цукор на дві частини: 50 г та 100 г.

2. Приготуйте сироп: у каструлю додайте воду, 100 г цукру, за бажанням — ароматизатор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 5-6 хвилин.

3. Перевірте готовність сиропу: капніть його в холодну воду, якщо крапля збирається в кульку — сироп готовий.

4. Збийте білки до пишної піни, поступово додаючи 50 г цукру.

5. Не припиняючи збивати, тонкою цівкою влийте гарячий сироп. Збивайте до охолодження маси.

6. Покрийте паски меренгою.

3. Шоколадна глазур

Інгредієнти

* 4 ст. л. молока

* 4 ст. л. какао-порошку

* 4 ст. л. цукру

* 50 г вершкового масла

Приготування

1. У каструлі нагрійте молоко з маслом.

2. В іншій ємності змішайте какао, цукор, поступово додайте до молока з маслом.

3. Доведіть суміш до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи.

4. Зніміть з вогню, дайте глазурі трохи охолонути.

5. Покрийте паски теплою глазур'ю.

Переваги заміни білкової глазурі

Простіше приготувати: не потребує варіння білків, тому підходить навіть для недосвідчених кулінарів.

Більше різноманіття: можна використовувати різні інгредієнти (шоколад, фрукти, горіхи) та отримувати цікаві смакові поєднання.

Безпечніше: не містить сирих білків, тому підходить для дітей та людей з ослабленим імунітетом.

Ми розповідали, як приготувати класичну білкову глазур. Також, ми писали, як приготувати пісне тісто на Великдень.