Ідеальна домашня глазур з трьох інгредієнтів: так паску прикрашають здавна

Читать на русском
Автор
Простий рецепт білкової глазурі
Простий рецепт білкової глазурі. Фото shuba.life

Як приготувати білкову глазур

Паски на Великдень найчастіше прикрашають саме глазуррю. Ми ділились простим рецептом на основі желатину. Однак класичною глазуррю вважається саме білкова — ділимось простим рецептом.

Раніше її збивали вручну, тож приготування такої глазурі займало чимало часу та сил. Однак зараз, з потужною кухонною технікою, це зовсім нескладно зробити. Простим рецептом поділились на порталі SHUBA. Для приготування знадобиться всього три інгредієнти: яєчний білок, цукор та зовсім трохи лимонної кислоти. Успіх залежить від правильної пропорції білка до цукру.

Інгредієнти:

  • 100 г цукрової пудри
  • 1 яєчний білок
  • 2 г лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Охолоджуємо яйце (бажано в холодильнику) і відокремлюємо білок від жовтка. Збиваємо білок міксером.
  2. Спочатку збиваємо на невеликій швидкості. Потім на великій швидкості.
  3. Повільно всипаємо в збитий білок лимонну кислоту і цукрову пудру, продовжуючи збивати.

Глазур має бути білою та достатньо густою. Вона не повинна стікати з ложки, і, в ідеалі — навіть не рухатись під час перевертання чаші з нею. Готовою глазуррю мастимо охололі паски і залишаємо застигати. Час застигання залежить від густини глазурі. Якщо ж ви не хочете робити глазур, а прикрасити паску все одно хочеться, можна зробити візерунки з тіста. Ми ділились простим рецептом.