Часник виросте розміром у кулак: чим його підживити

Читать на русском
Автор
3429
Правильне підживлення часнику навесні Новина оновлена 24 квітня 2024, 10:15
Правильне підживлення часнику навесні. Фото Canva

Добрива здатні значно збільшувати урожай часнику

Будь-яка культура на ділянці потребує корисних речовин. І від цього значною мірою залежить урожай. Тому не слід нехтувати добривами. Часник теж потребує певного підживлення. Якщо ви вирощуєте й помідори, то названо найдієвіше підживлення для них.

Перед тим, як садити часник у землю, треба підготувати ділянку, пише "На пенсії". Важливо — замульчувати ґрунт. Зробіть невеликі заглибини, насипте туди піску та висаджуйте зубці часнику.

Коли побачите перші паростки, землю варто розпушити й поливати 1 раз у тиждень. А після того, як з'явилися головки — 1 раз у місяць.

Часник потребує підживлень на основі азоту. Тому навесні його треба удобрити розчином із коров’яку. Пропорція — одна частина цієї речовини до однієї частини води. Але дивіться, щоб коров'як не потрапив на листя та стебла.

Іншим дієвим народним засобом, щоб досягти великих головок часнику, є деревна зола. Її можна посипати між рядами у сухому вигляді, а можна зробити розчин. Для цього треба 200 грамів золи розмішати у відрі води й поливати грядку.

Сіль допоможе вбити шкідників і попередити хвороби часнику. Розбавляємо 3 ложки речовини у відрі води та поливаємо.

А от стрілки часнику буде корисно обприскувати нашатирним спиртом. Всього 25 мілілітрів рідини треба розвести у відрі води. Можете обробляти часник.

Раніше "Телеграф" писав, чим слід удобрити картоплю. Ефективно використати як органічні, так і мінеральні добрива. Дізнайтеся, які саме.