Хлопчик чи дівчинка: зверніть увагу на "стать" перцю — і ваші страви будуть ще смачнішими

Читать на русском
Автор
3225
Один нюанс – і ваші страви ідеальні
Один нюанс – і ваші страви ідеальні. Фото Freepik

Кожен вид підходить для різних страв

Без болгарського перцю на нашій кухні не обійтись. Це важливий інгредієнт найрізноманітніших страв.

Однак мало хто знає, що для приготування різних страв потрібен різний перець і цей овоч відрізняється за статевою ознакою. Про нюанси вибору розповімо разом із Ukr.Media.

На що звернути увагу під час вибору болгарського перцю

Виявляється, цей овоч ділиться на хлопчика та дівчинку. Вони відрізняються і на вигляд, і на смак — відповідно, і вживають їх у різних стравах.

Перець-дівчинка товстіший, більш квадратний. Він солодший, із соковитим м'якушем та великою кількістю насіння. Його можна вживати в сирому вигляді, тому цей овоч відмінно підходить для салатів та закусок.

У перців-хлопчиків витягнута і довгаста форма, м’якуш у них щільніший і не дуже соковитий. Оскільки вони менш солодкі, підходить такий овоч для страв із термічною обробкою – для фарширування, консервації, смаження, овочевого рагу. Тим більше чистити їх простіше, адже насіння у перців-хлопчиків набагато менше.

Як відрізнити перець-дівчинку від перцю-хлопчика

Це дуже просто. Потрібно перевернути перець торцевою стороною, протилежною хвостику і порахувати кількість камер. У перців-дівчат чотири камери, а у перців-хлопчиків – три камери.

Вибрали перець? Тепер йдемо готувати з ним улюблений салат!