Якщо бабуся пекла паску, то тільки "Козацьку": перевірений рецепт, який точно вийде

Читать на русском
Автор

Смалець та горілка зроблять випічку ідеальною

До великодніх свят кожен кулінар шукає найрізноманітніші рецепти пасок, щоб потішити себе та здивувати близьких. Однак не завжди випічка виходить ідеальним.

Якщо під рукою потрібен перевірений рецепт паски, то вас виручить "Козацька" паска наших бабусь. Перевірена часом і кількома поколіннями випічка — те, що нам потрібно на Великдень. Така пасочка за рецептом Shuba — саме те, що нам потрібно до свята.

Як приготувати "Козацьку" паску

Інгредієнти на 6 порцій:

  • борошно пшеничне — 1 кг;
  • вершки – 500 мл;
  • пресовані дріжджі – 100 г;
  • молоко 2,5% — 200 мл;
  • жовтки курячі — 5 шт.;
  • смалець (або розтоплене вершкове масло) — 250 г;
  • цукор — 250 г;
  • горілка — 40 мл;
  • сіль — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Половину борошна змішуємо із вершками в однорідну масу і даємо трохи постояти.
  2. В окремий посуд відправляємо тепле молоко, розчиняємо у ньому дріжджі. Додаємо розтерті жовтки, все перемішуємо та залишаємо в теплому місці бродити на 20 хвилин.
  3. Через зазначений час змішуємо борошняну масу, дріжджову суміш, борошно і сіль, що залишилася, і вимішуємо мінімум 30 хвилин. Потім додаємо смалець, цукор, горілку та ретельно вимішуємо тісто до появи бульбашок. Накриваємо його чистим рушником і залиште в теплому місці бродити на 1 годину або поки маса не збільшиться вдвічі.
  4. Тістом заповнюємо підготовлені форми, даємо підійти та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин до золотистого кольору.

Готову паску прикрашаємо приготовленою домашньою глазур’ю. Вийде ідеальна випічка.