Корисно знати кожному: що робити, якщо банкомат не видав гроші

Читать на русском
Автор
35459
У роботі банкомату може бути збій
У роботі банкомату може бути збій. Фото Pexels

Головне – не панікувати

Все більше людей оплачують покупки карткою, телефоном чи годинником. Але іноді потрібна готівка. Її легко зняти у банкоматі. Якщо на рахунку є кошти, пристрій повинен без проблем видати їх. Не дуже часто, але все ж таки буває, що після здійснення транзакції та "зняття" суми з рахунку банкноти не виходять із ящика банкомата.

Раніше ми розповідали, як діяти, якщо банкомат "зажував" картку. Тепер разом із 24tv розповімо, як повернути гроші, які не видав пристрій.

Чому банкомат не видав готівку і що з цим робити

Швидше за все, гроші не було видано через злам пристрою. Банкомати, як і інше обладнання, іноді виходять з ладу. Одна з можливих несправностей (крім непрацюючих кнопок або екрана, що завис) — блокування механізму видачі купюр.

У такій ситуації зберігайте спокій. Гроші цілком реально повернути.

1. Запам’ятайте час, коли було проведено транзакцію.

2. Знайдіть номер гарячої лінії вашого банку або оператора банкомата. Інформація може бути вказана на пристрої.

Як тільки у вас будуть усі необхідні дані (час події, номер банкомата та номер гарячої лінії), зателефонуйте оператору банку та повідомте про ситуацію. Він попросить вас вказати дату, час і місце здійснення операції, суму, яку намагалися зняти, а також повідомить, що заява прийнята. За наявності чека, обов’язково збережіть його.

Банк відправить на об’єкт відповідального співробітника, щоб перевірити, чи насправді залишилися гроші в пристрої. Якщо це підтвердиться, всю суму буде повернено на ваш рахунок.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому обов’язково треба забирати чек у магазині. Невеликий папірець допоможе у спірній ситуації.