Редиска виросте без пустот: як правильно її посадити

Читать на русском
Автор
954
Посадити редиску треба правильно
Посадити редиску треба правильно. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Розповідаємо, як виростити хрустку і соковиту редиску

Редиска — смачний і корисний овоч, який посадити зовсім не важко, однак треба знати деякі тонкощі, щоб не зібрати урожай з пустотами всередині. Раніше ми розповідали, як редиску не можна садити, а тепер ділимося, як зробити це правильно.

Для того, щоб урожай редиски зібрати не лише щедрий, а й красивий, треба знати секрети її вирощування. Про це розповіли на порталі "НаПенсії".

Коли саджати редиску

Найбільш сприятливий період — коли ґрунт прогрівся до 12 градусів. Зазвичай цей час припадає на кінець квітня — початок травня. Для того, щоб посадити редиску влітку, краще обирати пізні сорти.

Світловий день

Оскільки редиска — культура короткого світлового дня, для того, щоб вона добре росла і розвивалася, їй не треба більше, ніж 12 годин світла на добу. Якщо довше — коренеплід буде утворюватися неправильний.

Як підготувати ґрунт

Для цієї культури найкраще легкий та пухкий ґрунт з нейтральною кислотністю. Не варто додавати перегній або гній перед посадкою, оскільки це може спричинити хвороби. Краще внести в ґрунт мінеральні добрива.

Як виростити редис

Найкраще вносити насіння на глибину 1-2 см, а відстань між ним має становити 2-3 см. Рядки робити треба на відстані 15-20 см один від одного. Після внесення насіння, ґрунт треба полити.

Коли з’являться сходи, їх треба прорідити, але залишити найсильніші рослини. Поливати редис варто регулярно. Також важливо мульчувати ґрунт — так ви позбавитеся від бур’янів і збережете необхідну вологу.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли найкраще садити гарбуз у відкритий ґрунт. Ми назвали точні терміни.