Один дешевий засіб, і вікна блищатимуть чистотою

Читать на русском
Автор
9448
Чищення вікон доступними засобами
Чищення вікон доступними засобами. Фото Canva

Не потрібно купувати засоби для миття вікон

Чищення вікон — це та справа, яку ми можемо довго відкладати, адже це не зовсім зручно. Найчастіше знаходимо відмазку — погана погода, тому й немає сенсу їх мити. Хороша новина у тому, що не треба йти до магазину. Можна відмити вікна крохмалем, але це не єдина ідея.

Дієвим методом буде миття вікон лимонною кислотою, пише "Телеграф". Це бюджетний засіб, який можна знайти вдома у кожного. Після використання цієї кислоти, вікна стають бездоганно чистими та прозорими.

Треба просто взяти 1 столову ложку лимонної кислоти та розвести її у 1 склянці води. Переливаємо розчин у пульверизатор і розпилюємо по вікнах. Можна залишити на кілька хвилин. Тоді починаємо витирати сухою ганчіркою, оптимально — з мікрофібри. Після цього на поверхнях не будуть залишатися дрібні ворсинки.

Якщо немає вдома лимонної кислоти — це не біда. Замість неї можна взяти лимонний сік. Просто розведіть 50 мілілітрів у 200 мілілітрах води. Спосіб застосування такий самий — розпилюємо на поверхні та протираємо. Вуаля, вікна будуть виблискувати.

Ефективним буде помити вікна й оцтом. Візьміть 50 мілілітрів рідини і розведіть її у пів літрі води. Внесіть туди ще 1 ложку засобу для миття посуду. Наносимо розчин на вікна, потім змиваємо водою та витираємо насухо.

Раніше "Телеграф" повідомляв, чим найкраще чистити унітаз від вапняного нальоту. Один секретний засіб допоможе відновити його білизну.