Забудете про дорогу хімію: цей копійчаний засіб зробить вікна чистими надовго та без зайвих зусиль

Читать на русском
Автор
Скористайтеся цим лайфхаком
Скористайтеся цим лайфхаком. Фото ukr.media

Вікна стануть кришталево чистими

З настанням весни господині поспішають не лише прати штори, але й мити вікна. Можливо, це не найулюбленіша справа, але після миття вони пропускають більше сонячного світла, що позитивно впливає на самопочуття.

Аби якісно вимити вікна без допомоги клінінгової компанії, можна купити робота для миття вікон. А якщо такої можливості немає — скористатися старими перевіреними методами, як, наприклад, миття вікон крохмалем, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як помити вікна крохмалем

Крохмаль чудово допомагає у боротьбі зі забрудненням на вікнах. Після застосування цього засобу вони стають кришталево чистими та прозорими. Використовувати цей засіб дуже просто: достатньо просто додати столову ложку крохмалю до літра теплої води, ретельно розмішати та нанести розчин на скло за допомогою м'якої губки або ганчірки. Після цього залишиться лише протерти вікна чистою серветкою з мікрофібри, змоченій у теплій воді.

Ще один спосіб зробити вікна сяючими та бездоганно чистими — скористатися розчином з оцтом. Для цього потрібно змішати півлітра води з 70 мл оцту та однією чайною ложкою засобу для миття посуду. Після ретельного змішування нанести отриманий розчин на скло за допомогою ганчірки або губки. Потім варто змити водою і протерти насухо чистою ганчіркою або мікрофіброю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як помити вікна на балконі, якщо мешкаєте не на першому поверсі.Також, ми писали, як за допомогою олії упорядкувати крани.