Не переносять холоду: коли найкраще сіяти кабачки у відкритий ґрунт

Читать на русском
Автор
595
Названо найкращий час для посадки кабачків Новина оновлена 22 квітня 2024, 10:49
Названо найкращий час для посадки кабачків. Фото Freepik

Поради дачникам, коли найкраще сіяти кабачки на грядці

Кабачки — улюблений овоч багатьох господинь, оскільки вони дуже невибагливі у вирощуванні, а врожай зазвичай дають добрий. Однак, це теплолюбна рослина, тому при посадці насіння потрібно враховувати фактор погоди. "Телеграф" уже розповідав, чому не можна зрізати нарциси одразу після цвітіння, а сьогодні ділиться, коли треба висаджувати насіння кабачків у відкритий ґрунт.

Якщо посіяти кабачки наприкінці травня, то перший урожай можна отримати вже у серпні, пише vikna.tv. А якщо ви віддаєте перевагу раннім сортам кабачків, то перший урожай можна зібрати і в липні.

При вирощуванні кабачків важливо пам’ятати, що це теплолюбна культура, яка не переносить холоду та весняних заморозків. Тому сіяти насіння у відкритий ґрунт потрібно, коли земля добре прогріється. І вибирайте під кабачки місце на грядці, куди потрапляє багато сонячного світла.

Щоб отримати більш ранній урожай, можна зробити розсаду, яка потім висаджується у відкритий ґрунт. Також можна перед посівом замочити насіння в теплій воді — приблизно за добу до висадки, або ж проростити насіння за кілька днів, загорнувши його у вологу ганчірку.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли саджати жоржини цієї весни. Якщо дотримуватися цих правил, то жоржини цвітимуть до морозів.