Покласти телефон в холодильник, аби його охолодити: чому цього робити не варто

Читать на русском
Автор
Телефон Новина оновлена 20 квітня 2024, 08:18
Телефон. Фото Колаж "Телеграф"

Різкі перепади температури можуть призвести до розтріскування екрана або утворення конденсату, який безповоротно зіпсує ваш телефон

Кожен користувач гаджета знає цю проблему: варто подивитися кілька серій улюбленого серіалу або пограти в додатку, як відчувається надмірне нагрівання мобільного телефону. Цей перегрів може пошкодити ваш пристрій, тому гаджет потрібно якнайшвидше охолодити. Дехто, не замислюючись, кладе його в холодильник.

Користувачі впевнені, що це може допомогти, але мало хто замислюється, що телефон такими діями можна пошкодити. Про це розповідає портал santeplus.

Чи можна класти телефон у холодильник для охолодження

Був час, коли найчастіше батареї телефонів можна було легко видалити. Тоді ж поширилася чутка, що їх можна зберігати в морозильній камері. Проте всі фахівці сходяться на думці, що екстремальні температури є особливо шкідливими для вашого гаджета.

Отже, якщо ви хочете зберегти акумулятор та інші компоненти мобільного телефону, не розглядайте таке радикальне рішення. Не кажучи вже про ризик попадання рідини в телефон або дуже ймовірну поломку через надмірну вологість.

Як перевірити температуру телефону

Ви можете перевірити температуру телефона за допомогою спеціальних програм, которі доступні в магазинах додатків. Крім того, деякі виробники пропонують власні засоби для цього. Зайдіть у Налаштування й введіть у пошуку слово "Батарея", "Акумулятор" або "Заряджання" – залежно від бренду, меню може відрізнятися. В окремих випадках вам може бути доступна як конкретна температура, так і приблизне значення.

Як охолодити телефон

  • Коли телефон нагрівається, ви можете знизити температуру, закривши запущені програми, перемістивши телефон у тінь або на деякий час увімкнувши режим польоту.
  • Ніколи не кладіть телефон у холодильник або морозильну камеру — різкі перепади температури можуть призвести до розтріскування екрана або утворення конденсату, який безповоротно зіпсує ваш телефон.
  • Також зніміть чохол, адже він може перешкоджати відходу тепла.
  • Позбавтеся від непотребу. Видалення старих програм, якими ви не користуєтеся, може бути корисним не лише для охолодження, а й для заощадження заряду батареї. Адже такі програми постійно тримають зв'язок з інтернетом, оновлюються та синхронізуються у фоновому режимі.
  • Найрадикальнішим засобом буде повне вимкнення смартфона.

Раніше "Телеграф" писав, чим не можна протирати екран телефону, щоб не пошкодити його.