Запам’ятайте ці правила: як заряджати телефон в авто, щоб не пошкодити батарею

Читать на русском
Автор
Як правильно заряджати телефон у машині
Як правильно заряджати телефон у машині. Фото Freepik

Корисні поради для автомобілістів та їх пасажирів

Багато водіїв заряджають смартфон в автомобілі, проте не всі знають, як це робити правильно. А неправильне заряджання може вивести з ладу як батарею, так і весь телефон. "Телеграф" вже розповідав, як правильно зберігати павербанк, а сьогодні ділиться, як заряджати телефон в авто, щоб не зашкодити акумулятору.

Як виявилося, є кілька важливих правил, про які потрібно пам’ятати, коли ставите заряджати телефон від прикурювача у машині, пише Pick Power Bank. Дотримання цих правил допоможе акумулятору довше залишатися в робочому стані.

Оригінальна зарядка

Найбезпечнішими для телефону є оригінальний кабель та зарядний пристрій. І це стосується не лише зарядки в машині, а й удома. "Чужі" зарядні пристрої можуть пошкодити смартфон або призвести до нестабільності під час заряджання.

Перевірте прикурювач та роз’єми

Перед тим, як підключити телефон до зарядки в машині, перевірте, чи працює прикурювач і чи немає на ньому пошкоджень. І якщо щось виявили, то краще не підключати телефон до пошкодженого прикурювача, оскільки він може зашкодити гаджету.

Вимкніть двигун

Підключати телефон до зарядки в машині краще, коли двигун вимкнено. Так ви уникнете стрибків напруги, які можуть нашкодити акумулятору телефону.

Не заряджайте телефон під час їзди

Експерти радять не підключати смартфон на зарядку до машини під час руху, адже це несе додаткові ризики. При їзді можливі вібрації, які можуть пошкодити кабель та роз’єм зарядного пристрою. До того ж телефон на зарядці може відволікати водія від дороги, що дуже небезпечно.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вручну очистити кеш-пам’ять програм. Звільніть пам’ять і телефон перестане глючити.