Півонії вразять розкішним цвітінням: полийте їх цим простим засобом навесні

Читати російською
Автор

Як доглядати півонії для пишного цвітіння

Півонія по-справжньому прикрашає сад. Буквально кілька гілочок цієї квітки у вазі наповнюють чудовим ароматом увесь будинок. Щоб півонія рясно цвіла і змушувала сусідів дивитися на неї із заздрістю, слід підкріпити рослину домашнім засобом. Причому зробити це потрібно вже у квітні.

Раніше ми розповідали, чому не можна висаджувати півонії наприкінці весни. Тепер розповімо, чим удобрювати цю квітку.

Як доглядати півонії навесні

Найкраще півонія росте в пухкому і відносно вологому ґрунті. У періоди посухи рослині необхідний рясніший полив. Для півонії необхідний слабокислий ґрунт (5,5-6,5 pH). Тому перед посадкою квітки рекомендується полити землю спеціальною оцтовою сумішшю (оцет з водою у пропорції 1:8), яка ефективно підкислить її.

Для підкислення можна використовувати лимонну суміш. Приготувати енергетичний розчин для півонії можна лише за кілька хвилин.

У велике відро необхідно налити 10 літрів води та додати лимонний сік. 2 чайних ложок (10 мл) свіжого соку цілком достатньо. Потім перемішайте розчин і поливайте рослини кожні 14 днів.

Вносите добриво лише у ґрунт. Не розпорошуйте його на гілки та листя. Ефект дуже порадує. Півонії будуть рости наче божевільні, і квітів буде дуже багато.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно висаджувати чорнобривці. У цій справі важливі нюанси.