Кіло сала і трохи цибулиння: без цієї страви неможливий великодній стіл

Читати російською
Автор

Особлива страва до великоднього столу

Багато кулінарів вже шукають різні рецепти до великоднього столу. І якщо ви вже визначилися з рецептом ароматної випічки, тоді саме час подумати про закуски.

Разом із Today пропонуємо подати до святкового столу пікантний рулет із сала. Цей делікатес готується швидко, виглядає привабливо і не поступиться до смаку іншим великоднім стравам.

Як приготувати рулет із сала

Інгредієнти:

  • сало — 1 кг;
  • лушпиння від цибулі — 150 г;
  • часник — 1 невелика головка;
  • морква — 1 шт.;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • сіль, перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Сало ретельно миємо, сушимо та нарізаємо зручними шматочками. Після зрізаємо з сала шкірку, солимо, перчимо і натираємо його часником.
  2. У каструлю відправляємо лушпиння цибулі, заливаємо водою і ставимо кипіти на плиті.
  3. У цей час чистимо і нарізаємо шматочками моркву та викладаємо їх на пластини із сала. Кожну частину сала згортаємо в рулетик і зав’язуємо ниткою.
  4. Підготовлене сало відправляємо в окрему каструлю, засипаємо сіллю, додаємо лавровий лист і заливаємо сало попередньо процідженим відваром з лушпиння цибулі. Ставимо все на плиту та готуємо протягом години. Після цього остуджуємо і можна подавати на стіл.

Перед подачею на стіл знімаємо нитки, нарізаємо та викладаємо на тарілку. Прикрашаємо зеленню та подаємо з домашнім хлібом.