Не використовуйте соду: як прогнати мурах з дому

Читать на русском
Автор
Прості засоби від мурах
Прості засоби від мурах. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як гуманно позбутися комах у будинку

У теплу пору року мурахи часто масово заповзають у квартиру. Їх можна зустріти не тільки на балконі та в горщиках з кімнатними рослинами, а й у кухні та інших кімнатах. Сусідство з комахами не подобається нікому. Тому домовласники шукають способи позбутися небажаних сусідів якнайшвидше. Так само як і у випадку з павуками, прогнати мурах можна за допомогою натуральних засобів.

Які домашні засоби допомагають від мурах у квартирі

Проти мурах можна використовувати засоби із сильним ароматом. Вони не люблять різких запахів. Тому посипте на мурашиних стежках спеції, що сильно пахнуть, такі як кориця або гвоздика.

Лаванда також показала ефективність у боротьбі з мурахами.

Сильний запах оцту також відлякує мурах.

У боротьбі з комахами допоможуть бар’єри у вигляді липкої стрічки або вапна. Мурахи не перетнуть намальовану крейдою лінію, або розташований на поверхні скотч.

Не рекомендується використовувати для боротьби з мурахами харчову соду, кавову гущу та кукурудзяне борошно. Як пише Mekur, це негуманний метод. Мурашки нібито з’їдають соду і вмирають в агонії.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини в будинку приваблюють тарганів. Виявляється, навіть орхідеї можуть стати принадою для цих комах.