Рослини в домі, які приваблюють тарганів: "магніти" для мерзенних комах

Читать на русском
Автор
Не тримайте в домі фіттонію та ще кілька рослин Новина оновлена 18 квітня 2024, 11:14
Не тримайте в домі фіттонію та ще кілька рослин. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Улюблена орхідея може також створити зайві проблеми

Іноді ми прагнемо позбавитися настирливих тарганів, не звертаючи уваги на корінь їхньої появи в домі. Однак, виявляється, деякі кімнатні рослини можуть бути винні в цьому.

Про це пише ukr.media. Чимало українців сильно захоплені кімнатними рослинами, що зрозуміло. Орхідеї, герані, фіалки — компактні та красиві представники рослинного світу, які користуються особливою увагою. Але мало хто знає, що деякі з них можуть приваблювати тарганів, відомих своєю спритністю. Позбутися цих непроханих гостей в оселі буває непросто, тому корисно заздалегідь дізнатися, які рослини краще не тримати у своєму домі, щоб уникнути серйозних проблем.

Які рослини приваблюють тарганів

Як виявилося, фіттонія, верес, бамбук та папірус – привабливі місця для тарганів. Навіть орхідеї, улюблені багатьма, можуть спричинити додаткові проблеми.

Тому слід бути особливо уважними до цих рослин у домашніх умовах, регулярно перевіряти приховані куточки та при необхідності вживати термінових заходів. Також важливо пам’ятати, що таргани можуть з’являтися в домі з різних причин, таких як поїдання залишків їжі зі сміттєвих контейнерів. Вони віддають перевагу вологим місцям, тому важливо стежити за тим, щоб і раковина завжди була сухою.

Що стосується виносу сміття, це слід робити щонайменше раз на 3-4 дні. Однак, якщо раптом у житлове приміщення все ж таки проникли таргани, їм можна спробувати протистояти за допомогою народних засобів. Ви можете використовувати нашатирний спирт та борні кульки. Також ефективними можуть бути різні ефірні та інші ароматичні олії, оскільки багато шкідників не переносять різких запахів.

Раніше ми писали, як ще можна позбутися тарганів у домі. Протріть підлогу одним цитрусовим розчином.