Волошин, Лебіга, Скуратов та Птушкін: що означають прізвища відомих блогерів-чоловіків

Читать на русском
Автор
Михайло Лебіга, Олександр Волошин, Антон Скуратов (зліва на право) Новина оновлена 18 квітня 2024, 12:25
Михайло Лебіга, Олександр Волошин, Антон Скуратов (зліва на право). Фото Колаж "Телеграфу"

Наразі в Україні налічується 19 745 Волошиних

Більшість відомих у медіапросторі чоловіків, особливо блогерів, мають українські прізвища. Проте серед них є й ті, що мають російське коріння, як-то Антон Птушкін.

"Телеграф" розповість вам про походження родових імен найвідоміших блогерів-чоловіків України. Мова піде про Олександра Волошина, Михайла Лебігу, Антона Птушкіна та Антона Скуратова.

Волошин

Це українське прізвище, яке вказує не тільки на етнічне, а й на територіальне походження носія з територій теперішніх Румунії та Молдови. Наразі в Україні налічується 19745 Волошиних, за даними порталу "Рідні", і серед них відомий блогер Олександр Волошин.

Лебіга

Остаточного походження цього прізвища достеменно не відомо, проте є науковці, які стверджують, що воно утворене від польського слова leb – "лоб, чоло, голова". Також зазначається, що родове ім'я Лебіга має німецьке походження. І воно виникло від злиття двох слів: "ліб" (Getreideleb) та "іг" (Egge). В Україні налічується налічує 223 носіїв, і один з них це відомий стример Михайло Лебіга (Лебігович).

Скуратов

Це російське прізвище, яке походить від нецерковного імені Скурат, пов'язаного, своєю чергою, зі словом шкіра ("шкура"). На території України всього 237 носіїв, до них входить також відомий скандальний блогер Антон Скуратов.

Птушкін

Це прізвище також має російське походження, але існує кілька версій його утворення. Одна з них стверджує, що родове ім'я Птушкін утворене від прізвиська Птушка. Словом "птушка" у різних російських діалектах називають маленьку пташку. За другою версією прізвище Птушкін (також Птуськін) походить від назви села Птушки. В Україні всього 81 носіїв цього прізвища, і серед них відомий блогер та шоумен Антон Птушкін.

Раніше "Телеграф" писав про прізвища, які давали занадто самовпевненим українцям.