Підошва стане білою: прості засоби для очищення

Читать на русском
Автор
Взуття з білою підошвою складно утримувати в чистоті
Взуття з білою підошвою складно утримувати в чистоті. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб повернути підошві первісний вигляд

У багатьох власників кросівок та іншого взуття з білою підошвою виникають проблеми з чищенням. Зазвичай через деякий час використання підошва жовтіє, через що взуття виглядає неохайним. Звичайною губкою і водою жовтизна не забирається і тому пара кросівок вирушає в далеку скриньку. Насправді ж пожовклі підошви можна легко відбілити використовуючи копійчані засоби.

Раніше ми розповідали, як прибрати неприємний запах із взуття. Тепер поділимося ефективними способами повернути білизну підошві.

Як відбілити пожовклі підошви

Повернути первісний вигляд і білизну підошви допоможе сода, яка відома своїми властивостями, що очищають. Змішайте 3 чайні ложки продукту приблизно з 30-40 мл води. Отриманий препарат повинен мати консистенцію рідкої пасти. Потім за допомогою ганчірки нанесіть цю пасту на пожовклі підошви й м’якими рухами утріть. Нарешті залиште взуття приблизно на 30-40 хвилин, а потім змийте залишки пасти водою. Після такої обробки підошва має виглядати набагато краще.

Також можна змішати соду з перекисом водню. Така паста ефективно видаляє жовтизну. За допомогою щітки нанесіть суміш на підошву і залиште на кілька хвилин, в ідеалі під прямим сонячним промінням. Змийте залишки засобу і підошва знову буде білою.

Розпушувач має відбілюючі властивості. Змішайте одну частину розпушувача з 2 частинами порошку для білих речей і додайте краплю води, щоб вийшла паста. Отриману суміш нанесіть на пожовклі підошви за допомогою зубної щітки. Потім помістіть взуття в поліетиленовий пакет та зав’яжіть його. Через 30 хвилин, коли суміш повністю висохне, змийте її теплою водою. Після цього підошви мають стати білими та чистими.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати розпушувач для прання тюля. Цей засіб допоможе швидко та легко вибілити виріб.