Буде сяяти, як нова: дієві методи боротьби з жиром на сковорідці

Читать на русском
Автор
Є дієві методи, які допоможуть повернути сковорідці чистоту  (зображення створено за допомогою ШІ)
Є дієві методи, які допоможуть повернути сковорідці чистоту (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Регулярне використання сковорідки призводить до появи на ній бруду та жирних плям. Але є методи, які допоможуть побороти цю проблему.

Жирні плями на сковороді – це справжня напасть, яка може зіпсувати навіть найкращий настрій під час готування. Проте, не поспішайте викидати забруднену сковороду на смітник! Також, ми писали, як відмити сковорідку від пригорілих залишків їжі.

Завдяки простим та доступним лайфхакам ви зможете легко очистити її від жиру та повернути їй блискучий вигляд. Про це пише Уніан.

1. Дійте швидко!

Чим швидше ви почнете очищати сковороду, тим легше це буде зробити. Не дайте жиру застигнути на ній, адже це значно ускладнить процес очищення.

2. Виберіть правильний метод очищення:

  • Гаряча вода: Наповніть сковороду гарячою водою з додаванням миючого засобу і залиште на 10-15 хвилин. Потім за допомогою губки або щітки видаліть жир, що розм'якшився.
  • Сода: Насипте на сковороду столову ложку соди і додайте трохи води. Поставте сковороду на повільний вогонь і проваріть суміш протягом 5-10 хвилин. Потім вимкніть вогонь і за допомогою губки або щітки видаліть жир, що розм'якшився.
  • Оцет: Змішайте столовий оцет з водою в рівних пропорціях. Залийте цією сумішшю сковороду і залиште на 30 хвилин. Потім вимкніть вогонь і за допомогою губки або щітки видаліть жир, що розм'якшився.
  • Соль: Насипте на сковороду столову ложку солі і протріть її вологою губкою. Сіль допоможе вбратися жиру.
  • Лимон: Натріть сковороду половинкою лимона і залиште на 10-15 хвилин. Потім вимийте сковороду з миючим засобом.

3. Використовуйте спеціальні засоби:

У магазинах побутової хімії можна знайти безліч спеціальних засобів для видалення жиру зі сковорідок. Вибирайте засіб, який підходить для типу матеріалу вашої сковороди, та чітко дотримуйтесь інструкції з використання.

4. Загальні поради:

  • Не використовуйте для очищення сковороди абразивні губки або щітки, адже вони можуть пошкодити її поверхню.
  • Не залишайте брудну сковороду на плиті, адже жир може застигнути і буде складніше його видалити.
  • Регулярно очищайте сковороду, щоб запобігти накопиченню жиру.
  • Зберігайте сковороду в сухому місці.

Раніше "Телеграф" писав, як підготувати нову сковороду до використання. Також, ми писали, для чого натирати сковороду сіллю.