Дві хвилини - і готово: як очистити шпалери від жирних плям

Читать на русском
Автор
Є дієві методи, які допоможуть очистити шпалери від плям  (зображення створено за допомогою ШІ)
Є дієві методи, які допоможуть очистити шпалери від плям (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Якщо на ваших шпалерах з'явились плями, не спішіть їх міняти, адже є ефективні методи боротьби з неприємністю.

Жирні плями на шпалерах — це справжня напасть для господинь. Вони не лише псують естетичний вигляд оселі, але й можуть стати причиною появи неприємного запаху та розповсюдження бактерій. Утім, не варто відразу хапатися за дорогі хімічні засоби чи замислюватися про заміну шпалер. Існує чимало ефективних та безпечних способів позбутися жирних плям на стінах. Також, ми писали, як очистити шпалери від плям.

1. Гаряча вода та миючий засіб: Почніть з найпростішого методу. Змочіть шматок чистої ганчірки гарячою водою та додайте трохи рідкого мила або м'якого миючого засобу. Ретельно протріть жирну пляму, злегка натискаючи на шпалери. Цей метод зазвичай ефективний для свіжих плям.

2. Крейда та оцет: Цей природний спосіб може подіяти навіть на застарілі жирні плями. Розтріть кілька шматочків крейди на дрібний порошок і змішайте з невеликою кількістю оцту, утворюючи пасту. Нанесіть пасту на пляму, дайте їй підсохнути, а потім видаліть за допомогою м'якої щітки або ганчірки.

3. Нашатирний спирт: Розведіть невелику кількість нашатирного спирту у воді та змочіть у розчині чисту ганчірку. Протріть жирну пляму, злегка натискаючи на шпалери. Цей метод часто використовують для видалення плям від косметики або фарби.

4. Харчова сода: Змішайте харчову соду з водою до утворення пасти та нанесіть суміш на жирну пляму. Залиште на деякий час, а потім ретельно змийте водою. Харчова сода має чудові абсорбуючі властивості та допоможе вбирати жир зі шпалер.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відмити келихи для шампанського. Ми розповіли, який дешевий засіб із цим впорається. Також, ми писали, що треба робити, щоб не було затхлого аромату в шафі.