Лайфхаки до Великодня: два елементарні способи зварити яйця без тріщин та пошкоджень

Читать на русском
Автор
1484
Як правильно варити яйця — прості лайфхаки Новина оновлена 16 квітня 2024, 20:45
Як правильно варити яйця — прості лайфхаки. Фото Відкриті джерела

Ці лайфхаки стануть у нагоді під час Великодніх свят

Незабаром господині будуть готувати великодні кошики, випікати паски і фарбувати яйця. А щоб яйця добре та красиво пофарбувалися, їх потрібно відварити без тріщин та витікання. "Телеграф" вже розповідав, як пофарбувати яйця натуральними барвниками, а сьогодні ділиться, як правильно варити яйця, щоб вони не потріскалися.

Є два прості способи варити яйця, щоб не пошкодилася шкаралупа, пише today.ua. Цілі непошкоджені яйця підійдуть для фарбування на Великдень.

Додайте соду

Коли потрібно буде варити яйця, дістаньте їх із холодильника і залиште на 20-30 хвилин, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Поставте каструлю з водою на плиту та додайте столову ложку соди. Найкраще акуратно опускати яйця у вже киплячу воду, а не в холодну. Відваріть яйця до потрібної консистенції – від 4 до 10 хвилин, дістаньте з окропу та залийте холодною водою.

Метод 4-8-10

Багато шеф-кухарів використовують цей метод при варінні яєць, щоб вони не тріскалися. Покладіть яйця в каструлю з теплою водою, додайте трохи солі і поставте на плиту. Коли вода закипить, вимкніть вогонь, але не забирайте каструлю з плити. Щоб яйця вийшли некруто, їх потрібно дістати з окропу через 4 хвилини, в мішечку — через 8 хвилин, а вкруту — через 10 хвилин.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли у 2024 році відзначаємо Великдень. І чи перенесли дату святкування в Україні.