Заженіть її у стрес: цікавий спосіб змусити орхідею знову цвісти

Читать на русском
Автор
3555
Ваші орхідеї зацвітуть із новою силою
Ваші орхідеї зацвітуть із новою силою. Фото Freepik

Прості способи, які допоможуть цвісти орхідеї

Зазвичай після того, як ви принесли з магазину або отримали в подарунок орхідею, вона активно цвіте на початку, а потім відцвітає і більше не пускає нових бутонів. Є способи, як допомогти рослині знову розцвісти. "Телеграф" вже розповідав, у який горщик не можна садити фікус, а сьогодні ділиться, як змусити орхідею активно цвісти.

Буває так, що після довгого цвітіння орхідеї потрібно відпочити, але після цього вона довгий час не цвіте знову, пише tsn.ua. У таких випадках рослину потрібно підживити або влаштувати їй стрес. Пропонуємо дізнатися про це детальніше.

Що робити, щоб орхідея зацвіла

Влаштувати стрес

Досвідчені квітникарі радять влаштувати орхідеї стрес за допомогою кубиків льоду, які потрібно підкладати у горщик. Суть у тому, що від холоду рослина відчуває стрес, а після того, як впоратися з ним, починає активно цвісти.

Приготувати домашні добрива

  • Бананові шкірки

Для поливу орхідеї можна зробити настоянку з бананових шкурок, в яких міститься багато фосфору, азоту та магнію. Помиті бананові шкірки потрібно залити теплою 40-градусною кип’яченою водою і залишити на три дні настоюватися. Потім настойку необхідно процідити і розмішати з водою у співвідношенні один до одного.

  • Цибулевий відвар

Поливати орхідею для добрива також можна відваром лушпиння цибулі. Залийте окропом лушпиння цибулі і дайте запаритися 6-10 хвилин, а перед поливом охолодіть. Поливати орхідею таким відваром можна не частіше ніж раз на місяць, і щоразу краще готувати свіжий відвар, а не зберігати попередній.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити, щоб "калачики" зацвіли з новою силою. Рецепт солодкого підживлення для кімнатної герані.