Грузинські гурмани готують шашлик за цим рецептом: вам знадобиться м’ясо, цибуля та трохи лаваша

Читати російською
Автор

Чудово для сімейного барбекю чи пікніка з друзями

Смажені на мангалі шматочки маринованого м’яса — це саме те, що потрібно теплої погоди. А якщо всі рецепти вже перепробували, приготуйте грузинський шашлик зі свинини. Вам точно запам’ятається ця страва!

За рецептом Shuba вам знадобляться цибуля, ароматні спеції та тонкий лаваш. Приготовлений за класичним рецептом грузинських гурманів шашлик вийде дуже ніжним, соковитим та ароматним.

Як приготувати соковитий грузинський шашлик

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинина — 1 кг;
  • оцет винний червоний – 50 мл;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком;
  • паприка — 10 г;
  • тонкий лаваш — 4 шт.

Спосіб приготування:

  1. Миємо, сушимо та нарізаємо однаковими шматочками м’ясо. Цибулю чистимо, нарізаємо середніми півкільцями.
  2. Для приготування маринаду в окремій мисці змішуємо винний оцет, сіль, перець, паприку та цибулю.
  3. У приготований маринад відправляємо маринад, перемішуємо, накриваємо кришкою або харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 2-6 годин.
  4. Через зазначений час дістаємо м’ясо, нанизуємо на шампури та викладаємо їх на мангал на відстані 15 см від розпеченого вугілля. Смажимо 15-20 хвилин, перевертаючи кожні кілька хвилин.

Шматком лаваша знімаємо шашлики, посипаємо цибулею з маринаду і подаємо до столу разом із улюбленим соусом. Смачного.