Хрущи не докучатимуть: посадіть на ділянці ці рослини

Читать на русском
Автор
1802
Натуральні засоби боротьби зі шкідником
Натуральні засоби боротьби зі шкідником. Фото Ілюстративне фото з відкритих джерел

Дізнайтеся, як позбутися личинок хруща

Личинки хруща завдають непоправної шкоди на ділянці. Вони з’їдають коріння молодих і дорослих рослин, після чого ті гинуть. Боротися із хрущами та їх личинками можна за допомогою агресивних інсектицидів. Але насамперед варто спробувати натуральні засоби.

Відлякати кліщів із городу допомагає запашна гвоздика. Проти хруща та його личинок також варто посадити ароматні рослини. Список наводить Merkur.

Що посадити, щоб відлякати хруща та личинок

Слід одразу відзначити, що для боротьби з непроханими комахами необхідно посадити велику кількість тих чи інших рослин. Один кущ явно не поможе.

Три рослини ефективно відлякують личинок жуків — їх найкраще саджати поряд з газоном або, наприклад, як огородження навколо рослин, що треба захистити:

  • дельфініум;
  • герань;
  • часник.

При чому личинки харчуються корінням герані, але рослина діє на них як отрута. Часник не має такого ефекту, але заважає жукам відкладати яйця.

Що ще використовувати від личинок

Залучайте на свою ділянку тварин чи птахів, які харчуються личинками. Або застосуйте пастку з кінського гною. Закопайте відро цього засобу в місці, де мешкають личинки, а через рік викопайте його разом зі шкідниками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно доглядати тюльпани після цвітіння. Виявляється, не потрібно поспішати із видаленням рослини з ділянки.