Грибок у ванній зникне за раз-два: всього три простих засоби

Читать на русском
Автор
530
Чищення грибка у ванній кімнаті
Чищення грибка у ванній кімнаті. Фото Freepik

Для чищення грибка треба поєднати деякі речовини

Грибок — це велика неприємність для будь-якої хазяйки, бо його важко позбутися. Зазвичай він з'являється у вологому середовищі: у квартирі чи будинку — це ванна кімната. Його можна помітити на швах між плитками. Треба неодмінно спробувати вичистити.

Видання The Mirror ділиться дієвим лайфхаком з тіктоку, як можна зекономити купу часу та нервів, аби позбутися цвілі у ванній кімнаті. Для цього знадобиться сода, перекис водню і мийний засіб.

Просто змішайте одну склянку соди, пів склянки перекису водню та одну чайну ложку рідини для миття посуду. Нанесіть засоби щіткою або губкою. Залиште їх на 20 хвилин і потім ретельно потріть місця, де бачите цвіль.

Можна зробити по-іншому. Досвідчені хазяйки радять брати 3% розчин пероксид водню та додати до нього трохи оцту. Усе це треба перелити у розпилювач і нанести на проблемні місця.

У такому випадку речовини треба залишити на плитці на на дві-три години. Водночас добре провітрюйте приміщення. Після цього ретельно змийте розчин.

Фахівці закликають не нехтувати пліснявою у ванній та загалом у приміщенні. Адже вона провокує проблеми з диханням, алергію та астму, що значно погіршує здоров'я.

Раніше "Телеграф" писав, як позбутися грибку в автомобілі. Зазвичай він утворюється через недостатнє провітрювання та бруд. Тож важливо прибирати у салоні автомобіля, навіть у важкодоступних місцях. А ще — не забувати про вентиляцію.