Решітка буде сяяти: прості способи почистити гриль від іржі та нагару

Читать на русском
Автор
Гриль буде в ідеальному стані
Гриль буде в ідеальному стані. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Домашні засоби ефективно справляються із забрудненнями

Домашні способи чищення гриля – одні з найбезпечніших для організму та навколишнього середовища. Незалежно від того, чи хочете ви почистити решітку електричного, газового або чавунного гриля, варто використовувати воду з оцтом або цибулину. Однак цей метод спрацює тільки в тому випадку, якщо пристрій очистити відразу після використання.

Часто трапляється, що після вечірки гриль із залишками їжі, що пригоріла, і жиру залишається брудним до наступного сезону. Тоді доводиться чистити пригорілий, жирний, а іноді і іржавий гриль. Але й у цьому випадку врятує натуральний засіб.

Як очистити іржавий гриль

Щоб очистити іржаві решітки гриля без хімікатів, знадобиться жорстка щітка та оцет. Решітку необхідно зняти з гриля, почистити спочатку щіткою, а потім замочити на ніч в оцті або обгорнути тканиною, змоченою оцтом.

Ще один домашній засіб — паста із солі та лимонного соку. Густу суміш необхідно нанести на найбільш пошкоджені елементи та залишити на кілька годин, а потім видалити ганчіркою.

В обох випадках після завершення процедури видалення іржі необхідно ретельно вимити решітку та витерти насухо.

Як очистити гриль від пригорілої їжі

Один із найпростіших та найефективніших способів очистити решітку гриль — використовувати пасту з соди. Необхідно змішати 70 г харчової соди з чайною ложкою рідкого господарського мила та невеликою кількістю води.

Приготовлену пасту необхідно нанести на решітку за допомогою губки та почекати 5 – 10 хвилин.

Якщо решітка дуже брудна, варто занурити її в гарячу воду, через 3 хвилини злити рідину, а потім нанести на поверхню пасту з харчової соди. Щоб видалити залишки жиру та білі смуги, залишені харчовою содою, протріть поверхні водою з оцтом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити дзеркало без розлучень. Для цього не знадобиться магазинний засіб.