Шкіряна сумка буде як нова: найпростіший спосіб відновити її

Читать на русском
Автор
3444
Брудні або подряпані поверхні можна освіжити
Брудні або подряпані поверхні можна освіжити. Фото Telegraf

Шкіряні аксесуари виглядають стильно та привабливо, коли вони доглянуті

Шкіряні сумки завжди виглядають привабливо. До того ж вони надзвичайно міцні й при правильному догляді можуть використовуватися роками. Підтримка шкіряної сумки у привабливому вигляді без подряпин та потертостей потребує належного догляду. Але навіть якщо виріб зіпсувався, його ще можна врятувати.

Раніше ми розповідали, як правильно доглядати за замшевим взуттям. Тепер розповімо, як почистити та відновити шкіряну сумку.

Як правильно доглядати за шкіряною сумкою

Чищення та ремонт шкіряної сумки слід починати зсередини. Необхідно видалити бруд та пил з внутрішньої частини. Для цього можна використовувати ручний пилосос із насадкою для оббивки та при необхідності машинку для видалення ковтунців. Якщо всередині сумки немає непривабливих ковтунців, просто витрусіть її та протріть всередині вологою ганчіркою.

Почистити шкіряну сумку всередині не становить особливих проблем. Набагато серйозніша проблема – реставрувати її зовні.

Насамперед наповніть сумку, щоб вона тримала форму і вам зручніше було її чистити.

Для чищення шкіряної сумки використовуйте гліцеринове мило та ганчірку – досить м’яку, щоб не подряпати матеріал. Спочатку протестуйте засіб на непомітній ділянці, щоб подивитися, як шкіра відреагує на нього. Якщо негативних змін немає, можна натерти гліцериновим милом усю сумку, витираючи надлишки піни злегка вологою ганчіркою.

Потім використовуйте засіб, що додасть сумці блиск і водночас заповнить всі пробіли на її поверхні. Не обов’язково використовувати дорогий товар із магазину. Підійдуть оливкова або рицинова олія.

Раніше "Телеграф" розповідав про трендові сумки на весну 2024 року. Кожна модниця знайде аксесуар до свого смаку.