Не робіть так з розсадою: здорової та сильної рослини не вийде

Читать на русском
Автор
Молоду рослину легко зіпсувати
Молоду рослину легко зіпсувати. Фото freepik.com

Найпоширеніші помилки у вирощуванні розсади

На перший погляд може здатись, що вирощувати розсаду дуже легко. Достатньо помістити насіння в землю, поливати його і чекати, коли воно проросте. Але на практиці все не так просто. Городники часто припускаються помилок, які не дозволяють виростити здорову рослину.

Що не можна робити з розсадою

Для рослин дуже важлива волога. Тому не допускайте повного пересихання ґрунту. Це може призвести до загибелі молодої рослини. Саджанцям потрібен постійно вологий ґрунт. Але також необхідно уникати надмірного поливу, який може призвести до гниття коренів та появи хвороб.

Неправильна температура. У холодному приміщенні зростання розсади зупиняється, у спекотному — рослина в’яне. Нормальна температура для вирощування розсади – 20-22 градусів C.

Тісні горщики. Саджанцям необхідний гарний приплив повітря. Якщо вони будуть посіяні занадто щільно, то конкуруватимуть за поживні речовини, воду та світло. Слід проріджувати посадки. Важливо видаляти слабші саджанці, щоб сильніші могли рости без перешкод.

Не позбавляйте рослини світла. Без достатнього освітлення розсада тягнеться до джерела світла і в результаті виросте тонкою і довгою. Така рослина не зможе добре прижитися у відкритому ґрунті та згодом дати гарний урожай.

Не пропускайте процес загартовування при перенесенні розсади з приміщення на вулицю. Раптова дія зовнішніх умов може шокувати й вбити саджанці.

Раніше "Телеграф" розповідав, як доглядати абрикос у період цвітіння. Завдяки правильному та своєчасному підживленню дерево дасть багатий урожай.