Комарі ненавидять ці запахи: два натуральні засоби від настирливих комах

Читать на русском
Автор
10808
Що бояться комарі
Що бояться комарі. Фото freepik.com

Від надокучливих комарів легко позбутися за допомогою домашніх засобів

Починаючи з перших теплих весняних днів і до осені комарі зграями залітають у будинок і докучають мешканцям своєю присутністю. Для боротьби з цими комахами, як і з мухами, не обов’язково використовувати хімічні інсектициди з магазину.

Спробуйте відлякати дрібних шкідників природним шляхом, використовуючи дешеві домашні засоби від комарів. Один із найефективніших методів — використовувати лимон та гвоздику.

Як приготувати натуральний засіб від комарів?

Якщо ви бажаєте відлякати комарів, не використовуючи магазинні інсектициди, поставте на кухонний стіл, у ванну або на підвіконня тарілки з половинками лимона, посипаними гвоздикою.

Ці два продукти у дуеті будуть діяти як природний репелент. Комарі ненавидять запах цих продуктів. Крім того, лимон із гвоздикою послужать натуральним ароматизатором для кімнат.

Зупинити нашестя комарів у будинок допоможе часник. 4-5 зубчиків часнику необхідно потовкти у ступці, залити літром води та варити п’ятнадцять хвилин на слабкому вогні для виділення ефірних олій. Коли засіб охолоне, процідіть рідину, перелийте її в розпилювач і нанесіть на віконні рами й москітні сітки, щоб комарі не проникли у ваш будинок.

Раніше "Телеграф" розповідав, які натуральні засоби використовувати проти харчової молі. Завдяки цьому лайфхаку на кухні не буде жодного шкідника.