Частину країни накриють грозові дощі: прогноз погоди на вихідні

Читать на русском
Автор
1846
Діти Новина оновлена 12 квітня 2024, 06:47
Діти. Фото freepik.com

Сухо буде лише у кількох областях

Квітень радує українців практично літніми градусами, але до країни прийшли опади. Місцями дощі супроводжуватимуться грозами.

За прогнозами Українського гідрометцентру, вже 12 квітня дощі із грозами пройдуть у східних, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях. Температура повітря прогнозується від 17 до 26 градусів.

Вже наступного дня, у суботу, 13 квітня, дощі, які супроводжуватимуть грози, захоплять значну частину України — сухо буде лише на сході, півдні, Дніпропетровщині, Запоріжжі, Кіровоградщині та Харківщині. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть 7-14 градусів зі знаком "плюс", вдень повітря прогріється до 15-24 градусів вище нуля.

Карта погоди на 13 квітня

У неділю, 14 квітня, дощі з грозами очікуються у західних областях України, на решті території без опадів, мінлива хмарність. У нічний час прогнозується 7-14 градусів вище нуля, вдень повітря прогріється до 17-24 градусів тепла.

Карта погоди на 14 квітня

Нагадаємо, відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", що з 17 по 20 квітня переважатиме прохолодніша та нестійка погода, порівняно з першою половиною місяця. По всій Україні пройдуть дощі різної інтенсивності, подекуди у супроводі гроз.