На святковому столі всі будуть їсти лише буженину: хитрощі, які зроблять м’ясо ідеальним

Читати російською
Автор

На ці тонкощі слід звернути увагу

Багато хто не уявляє великоднього столу без головної м’ясної страви — смачної, ситної буженини. Кожен кулінар намагається підшукати простий у приготуванні, але смачний рецепт, щоб побалувати себе та близьких.

Однак не лише рецепт тут має значення. Також дуже важливо вибрати якісне м’ясо, правильно його замаринувати і після запекти його таким чином, щоб блюдо не вийшло сухим та сирим. Разом з Grennysmith поділимося корисними порадами, завдяки яким у вас вийде ароматна і смачна буженина.

Яке м’ясо найкраще вибрати для приготування буженини

Виявляється, не все м’ясо підходить для цієї страви. Найкраще вибирати свинину — нашийок або стегенце.

У чому найкраще маринувати м’ясо

Для маринування м’яса ідеально підходить гірчиця у зернах. Вийде також дуже смачно, якщо натерти м’ясо копченою паприкою і нашпигувати часником. Після цього варто відправити м’ясо мінімум на ніч у холодильник, а краще — на добу.

Скільки потрібно запікати м’ясо

Для приготування смачної та соковитої буженини м’ясо краще відправляти до духовки з розрахунку годину на кожен кілограм м’яса. Якщо у вас 1,5 кілограмовий шматок — краще запікати його 1,5 години у розігрітій до 180 градусів духовці, попередньо загорнувши у фольгу. Після краще йому дати "відпочити" — тоді м’ясо точно не буде сухим.

Для приготування різних салатів та сендвічів потрібно збільшити час випікання десь у 1,5 раза. Тоді м’ясо вийде ще м’якше.