На святковому столі всі будуть їсти лише буженину: хитрощі, які зроблять м’ясо ідеальним

Читать на русском
Автор
4064
Корисні поради щодо приготування буженини
Корисні поради щодо приготування буженини. Фото shuba.life

На ці тонкощі слід звернути увагу

Багато хто не уявляє великоднього столу без головної м’ясної страви — смачної, ситної буженини. Кожен кулінар намагається підшукати простий у приготуванні, але смачний рецепт, щоб побалувати себе та близьких.

Однак не лише рецепт тут має значення. Також дуже важливо вибрати якісне м’ясо, правильно його замаринувати і після запекти його таким чином, щоб блюдо не вийшло сухим та сирим. Разом з Grennysmith поділимося корисними порадами, завдяки яким у вас вийде ароматна і смачна буженина.

Яке м’ясо найкраще вибрати для приготування буженини

Виявляється, не все м’ясо підходить для цієї страви. Найкраще вибирати свинину — нашийок або стегенце.

У чому найкраще маринувати м’ясо

Для маринування м’яса ідеально підходить гірчиця у зернах. Вийде також дуже смачно, якщо натерти м’ясо копченою паприкою і нашпигувати часником. Після цього варто відправити м’ясо мінімум на ніч у холодильник, а краще — на добу.

Скільки потрібно запікати м’ясо

Для приготування смачної та соковитої буженини м’ясо краще відправляти до духовки з розрахунку годину на кожен кілограм м’яса. Якщо у вас 1,5 кілограмовий шматок — краще запікати його 1,5 години у розігрітій до 180 градусів духовці, попередньо загорнувши у фольгу. Після краще йому дати "відпочити" — тоді м’ясо точно не буде сухим.

Для приготування різних салатів та сендвічів потрібно збільшити час випікання десь у 1,5 раза. Тоді м’ясо вийде ще м’якше.