Не тільки бар’єр від злих духів: чому склянки та чашки краще зберігати перевернутими

Читать на русском
Автор
Цьому є раціональне пояснення
Цьому є раціональне пояснення. Фото Freepik

Справа не тільки в народних прикметах

Чашки та кухлі — посуд, який є в кожному будинку. Ми не тільки п’ємо з них ароматний чай, але й використовуємо їх для посилення динаміків телефону.

Однак мало хто знає, як правильно зберігати чашки. Багато хто ставить цей посуд у шафу дном вниз — і помиляються. Насправді правильно зберігати їх у перевернутому положенні. Чому — розповімо разом з "Главредом".

Народні прикмети: чому зберігати чашки потрібно вгору дном

Відповідно до старовинних переконань перевернуті чашки та склянки – це свого роду захисний бар’єр від злих духів та негативних енергій. Саме таке становище чашок і кухлів відповідно до народних прикмет впливає на добробут сім’ї та захищає від бід.

Чому насправді чашки потрібно зберігати догори дном

Виявляється, у цієї народної прикмети є цілком раціональне пояснення. Річ у тім, що саме таке положення посуду запобігає проникненню пилу та бруду всередину чашок та кухлів. Особливо це важливо в тому випадку, якщо вони зберігаються в шафі — саме там більшою мірою накопичуються дрібні частки.

Перевернутий посуд також полегшує стік вологи, що залишилася після миття і запобігає накопиченню води в чашках і кружках. Особливо це важливо, якщо вони зберігаються у закритих шафах.

Раніше ми розповідали, навіщо на дні чашки роблять канавки. Виявляється, вони мають кілька функцій.