Просто і дешево: як очистити клавіатуру ноутбука за допомогою підручних засобів

Читать на русском
Автор
Очищати клавіатуру треба регулярно
Очищати клавіатуру треба регулярно. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Прості засоби для видалення крихт та пилу з клавіатури

Клавіатура ноутбука досить швидко забруднюється, то її треба регулярно очищувати. В іншому випадку можна нашкодити пристрою. Раніше ми розповідали, як ваш ноутбук врятує лоток для яєць, а тепер ділимося, як безпечно очистити клавіатуру, щоб уникнути поломки.

Клавіші можуть забруднюватися крихтами, пилом, шерстю домашніх улюбленців тощо. Не обов’язково нести ноутбук у сервіс, можна очистити клавіатуру самостійно. Про це пише today.ua.

Як очистити клавіатуру ноутбука

Слайм

Дитяча іграшка "лизун" може стати вам у пригоді. Слайм чудово впорається з пилом та крихтами і збере їх з клавіатури. Оскільки він липкий, буде збирати на себе пил та інший бруд. Дуже важливо очищувати клавіатуру при вимкненому ноутбуці, а після процедури протерти пристрій ганчіркою з мікрофібри.

Ватні палички

Ватні палички часто використовують не за призначенням. Вони стануть у пригоді і для очищення клавіш і простору навколо них. Для цього ноутбук повинен бути вимкненим. Ватну паличку треба змочити у спирті або у спеціальному засобі і розпочинати очищення.

Фен

Пил та крихти можна просто видути з клавіатури. Однак важливо увімкнути холодне повітря на фені. Робити це треба обережно, щоб кнопки не повилітали — тримати пристрій треба на невеликій відстані від ноутбука.

Раніше "Телеграф" розповідав, куди не можна ставити ноутбук. Пристрій може надто швидко вийти з ладу.