Замочіть картоплю перед посадкою в цьому розчині: шкідники тікатимуть геть

Читать на русском
Автор
Замочування картоплі перед посадкою Новина оновлена 09 квітня 2024, 13:05
Замочування картоплі перед посадкою. Фото Canva

Є певні речовини, які допоможуть знезаразити картоплю перед посадкою

Картопля — популярний коренеплід, який вирощують в багатьох українських родинах. Під час свого розвитку картопля піддається атакам шкідників, а також зараженням хворобами. Саме тому посадковий матеріал слід профілактично обробляти. До речі, раніше ми розповідали, як приготувати смачний картопляний гарнір.

Правильне знезаражування картоплі покращить її імунітет та збільшить опірність до різних хвороб і шкідників. Тоді ви зможете отримати великий та якісний урожай картоплі, пише "Телеграф". Пропонуємо кілька дієвих засобів.

  • Часник відлякує всіх шкідників своїм різким запахом, тому його варто використати. 1 кілограм речовини треба розбавити в 10 літрах води. Нехай трохи настоїться. Картоплини слід замочувати у ньому 15-20 хвилин.
  • Ефективною проти хвороб і шкідників на картоплі, буде марганцівка. Просто розведіть 5 грамів речовини в 10 літрах води. Обробляйте посадковий матеріал.
  • Також городники радять поєднувати кілька потужних речовин одразу — марганцівку, мідний купорос і борну кислоту. Дотримуйтеся таких пропорцій: 1 чайна ложка купоросу, пів чайної ложки марганцівки і 3 чайні ложки борної кислоти. Усе це розводимо в 10 літрах води та розпилюємо на картоплини.
  • Картоплю також слід обробити в розчині золи. Візьміть 1 кілограм речовини та залийте її відром води. Тоді посадковий матеріал потрібно замочити в цьому розчині. Перед посадкою картопля має бути сухою.

Раніше "Телеграф" писав, які рослини варто посадити біля огірків, аби збільшити урожай. Цього важливо дотримуватися для хороших плодів. Біля огірків є сенс саджати кукурудзу, квасолю та ще деякі рослини.