Ваші писанки вийдуть ідеальними: кілька великодніх хитрощів

Читать на русском
Автор
Вам допомагатиме вся родина
Вам допомагатиме вся родина. Фото Freepik

Зверніть увагу на ці тонкощі

Не за горами світла Пасха. Багато кулінарів вже думають, як підготувати яйця до улюбленого свята.

Багато хто розписує яйця, адже завдяки симетрії малюнка та точності лінії вони виглядають напрочуд гарними. Разом із Shuba розповімо, на що звернути увагу під час підготовки писанок до свята.

Як підготувати ідеальну писанку до Великодня

Спочатку варто звернути увагу на якість яєць: шкаралупа має бути гладкою і без тріщин. Також потрібно подивитися, чи немає на ній прозорих плям. Найкраще для писанок використовувати домашні яйця, адже у них міцніша шкаралупа.

Також варто вибрати дизайн яйця, нанести візерунок олівцем і після покрити яйце воском за допомогою писачка. Саме за допомогою цього предмета розписують яйця перед Великоднем.

Виглядає писачок як авторучка, але замість чорнила розплавлений бджолиний віск. Вони бувають ручними (його треба нагрівати над полум’ям свічки, потім занурювати у твердий бджолиний віск) та електричними – він нагрівається безперервно і має насадки для створення ліній різної товщини.

Після нанесення воску яйця потрібно пофарбувати за допомогою різних барвників – хімічних та натуральних. Це досить клопіткий процес: шкаралупа поглинає барвник із різною швидкістю, тому одне яйце може вийти яскравим, а інше – тьмяним. Тому краще використовувати поліетиленові пакети та класти яйця туди разом із барвником.

Після фарбування яєць віск необхідно видалити. Існує кілька способів зробити це. Наприклад, можна нагріти яйце у відкритого полум’я і потім витерти віск тканиною або зіскребти віск металевим скребком, а залишки прибрати ватним диском з уайт-спіритом.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця натуральними барвниками. Необхідне ви знайдете вдома.