Не збирайте пилососом це сміття: прилад може зламатися

Читать на русском
Автор
646
Пилосос регулярно використовується для прибирання
Пилосос регулярно використовується для прибирання. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Далеко не все сміття можна збирати пилососом

Для прибирання будинку використовують різні інструменти. Пилосос — не виняток. Цей прилад допомагає дуже швидко зібрати пил, крихти і бруд, який скупчився на вході до квартири.

У той же час є цілий перелік речей, які не можна збирати пилососом. Раніше ми розповідали про призначення отвору на ручці пилососу. Тепер розповімо, що саме не можна збирати цим приладом.

Що не можна пилососити

Уламки скла. Хоча це і може здатися безпечним, не слід просто збирати пилососом великі та дрібні уламки. При використанні пристроїв з пилозбірником ви ризикуєте отримати в ньому дірки, через які всередину пилососа можуть потрапити сторонні предмети. Це може призвести до поломки електроніки пилососа і, у гіршому випадку, до руйнування двигуна. Якщо у вас пристрій без мішка, шланг, блок фільтр або пилозбірник можуть бути пошкоджені. Осколки краще зібрати за допомогою віника та совка.

Ґрунт для кімнатних квітів. У землі можуть бути мікроорганізми, які при попаданні в мішок пилососа почнуть там розмножуватися. Волога із землі також може призвести до утворення цвілі у пристрої.

Рідини. Як правило, рідини слід витирати, якщо у вас немає пилососа для вологого прибирання. Вологі плями можуть призвести до налипання бруду, а потужність всмоктування може знизитися. Крім цвілі, можуть утворюватися бактерії, після чого пилосос почне смердіти. Також рідина може зашкодити електроніку.

Волосся. Невелика кількість волосся не становить проблеми для пилососа, проте велика їх кількість може вплинути на потужність всмоктування пилососа. Причина в тому, що волосся засмічує пиловий фільтр.

Косметика. Розбиті рум’яна, пудра або тіні для повік можуть забитися в щітці пилососа, а потім забруднити оббивку дивана чи інші поверхні.

Борошно, пісок або цементний і бетонний пил можуть забити пилозбірник. Якщо ви пилососите ці продукти, вам слід змінити мішок. Якщо пристрій без мішка, його слід відразу ж очистити.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно пилососити килим. У цій справі важливими є два нюанси.