Зроблено не просто так: навіщо на ковпачку кулькової ручки отвір

Читать на русском
Автор
551
У малопомітної деталі важливі функції Новина оновлена 31 березня 2024, 22:58
У малопомітної деталі важливі функції. Фото freepik.com

Ви коли-небудь замислювалися, чому деякі ковпачки кулькових ручок мають отвори зверху?

У школі, на роботі та у побуті нам доводиться стикатися з необхідністю щось написати. Для цього найчастіше використовується кулькова ручка. На деяких ковпачках кулькових ручок можна побачити маленький отвір. Як і маленька дірочка на підвісному замку, він має важливе значення.

Для чого отвір у ковпачку

Як стверджує rd.com, крихітний отвір з’явився на ковпачках з 1991 року. У нього є дві функції – захист чорнила та забезпечення безпеки користувача.

На перший погляд, може здатися, що дірка в ковпачку ручки призведе до випаровування чорнила. Але все працює навпаки: вентиляція, створювана отвором, насправді стабілізує тиск повітря та запобігає висиханню чорнила.

Друга причина, через яку компанії просвердлюють крихітний отвір у ковпачку ручки, — це безпека. Деякі люди, а особливо діти, гризуть ручку, коли нервують чи нудьгують, а тому можуть проковтнути маленький ковпачок. Отвір у ковпачку запобіжить задусі.

Раніше "Телеграф" розповідав, для чого на гумці зроблені червона та синя сторони. Багато людей використовують їх неправильно.