Прання не знадобиться: як освіжити весняну куртку від засмальцьованих плям

Читать на русском
Автор
Ці засоби для очищення куртки точно є у вас вдома Новина оновлена 06 квітня 2024, 14:24
Ці засоби для очищення куртки точно є у вас вдома. Фото Freepik

Прості, але ефективні методи

Улюблена весняна куртка – незамінний атрибут для мінливої весняної погоди. Однак, якщо часто носити куртку, вона може засмальцьовуватися у проблемних місцях – на комірах, рукавах або в зоні кишень. "Телеграф" вже розповідав, як випрати штори навесні, а сьогодні ділиться, як очистити улюблену весняну куртку без прання.

Є кілька простих та бюджетних засобів, які допоможуть очистити засалену куртку, пише today.ua. Розповідаємо про них докладніше.

Як освіжити весняну куртку

Сода та сіль

Зробіть розчин із 1 ст ложки соди і 1 ст ложки солі в 150 мілілітрах теплої води. Губкою або ватним диском нанесіть розчин на проблемні місця на куртці та обережно потріть. Дайте трохи підсохнути і повторіть ще раз. А наприкінці протріть оброблені місця сухою тканиною чи паперовими рушниками.

Перекис водню

Цей аптечний засіб ефективно прибирає бруд та засаленість на куртках. Змішайте півсклянки перекису з содою та гарячою водою, перелийте в ємність із розпилювачем та нанесіть на проблемні місця. Залишіть на 10-15 хвилин і протріть сухими серветками або мікрофіброю.

Рідкий пральний порошок

Якщо змішати рідкий пральний порошок з нашатирним спиртом і кількома мілілітрами засобу для виведення плям, то вийде ефективний засіб для очищення куртки. Доведіть суміш до утворення піни та нанесіть на засалені місця. Залишіть на 5-10 хвилин і промийте водою з крана.

Раніше "Телеграф" розповідав, які копійчани допоможуть вивести плями від кави з одягу. Впораються з першого разу.