Що додати до картоплі, щоб скоринка була неймовірною: хитрий трюк просунутих кулінарів

Читать на русском
Автор
2907
Секрет — у правильному додаванні борошна
Секрет — у правильному додаванні борошна. Фото Pexels

Один продукт зробить смажену картоплю неймовірною

Смажена картопля – проста, але улюблена багатьма страва. Просто як картопляне пюре. До речі, ми розповідали, як приготувати його особливо вдало.

Проте, не завжди смажена виходить ідеальною: може розвалитися, бути занадто м'якою або ж навпаки – пересмаженою. Є один простий секрет, який допоможе вам приготувати хрустку та апетитну смажену картоплю. Разом з Ukr.Media розповідаємо про нього

Навіщо посипати картоплю борошном

Цей секрет відомий не всім, але саме він робить істотну різницю. Борошно обволікає кожен шматочок картоплі, створюючи тонкий шар панірування. Завдяки цьому картопля не розвалюється, а стає хрусткою зовні та м'якою всередині.

Перед тим, як додавати борошно, нарізану соломкою картоплю ретельно обсушіть паперовими рушниками. Це вилучить зайву вологу, яка заважає утворенню хрусткої скоринки.

Після цього сухі шматочки картоплі перекладіть в миску, притрусіть борошном і ретельно перемішайте. Борошно повинно покрити якнайбільшу площу шматочків. Після цього можна класти картоплю на сковороду з гарячою олією.

Інші поради для смачної картоплі:

  • Правильно вибирайте олію — з високою точкою димлення, наприклад, рафіновану соняшникову або оливкову.
  • Не переповнюйте сковороду, викладайте картоплю в один шар.
  • Не перемішуйте картоплю занадто часто, дайте картоплі підрум'янитися з одного боку.
  • Не накривайте сковороду кришкою.

Слідуючи цим простим порадам, ви зможете приготувати ідеальну смажену картоплю, яка буде хрусткою зовні, м'якою всередині та ароматною. Також ми розповідали, які помилки призводять до того, що шашлик стає несмачним.