Що зробити з буряком, щоб борщ став, як у ресторані: секрети яскравого кольору

Читать на русском
Автор
3752
Секрет насиченого червоного борщу
Секрет насиченого червоного борщу. Фото vgorode.ua

Хитрощі досвідчених кулінарів

Ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію. Тепер ділимось порадами, які допоможуть приготувати насичено-червоний борщ.

У кожного кулінара траплялося, що борщ виходить не апетитного червоного кольору, а тьмяно-помаранчевого. Досвідчені кулінари знають, що секрет насиченого борщу криється в правильному приготуванні буряків. Разом із ProstoWay розповідаємо про поширені помилки.

Помилки у приготуванні буряка

Варіння буряків разом з іншими овочами — важлива помилка. При цьому колір буряків "губиться" в загальній масі. Також не варто додавати сирий буряк в борщ — колір вимивається під час варіння.

Як правильно обробити буряк:

  1. Відваріть буряки в шкірці.
  2. Очистіть і натріть на тертці.
  3. Обсмажте на олії з цукром і томатною пастою.

Саме ці два компоненти зберігають колір. Цукор і томатна паста "закріплюють" колір буряків, роблячи борщ неймовірно апетитним.

Завдяки цим простим хитрощам ваш борщ завжди буде мати насичений червоний колір і чудовий смак. Також ми розповідали про поширені помилки у приготуванні шашлику.