Не тільки м'ясо: що ще можна смажити на мангалі

Читать на русском
Автор
Хитрощі досвідчених шашличників
Хитрощі досвідчених шашличників. Фото ТСН

На вугіллі будь-що стає смачнішим, не тільки м'ясо

Приготування страв на вугіллі – це не просто спосіб приготування їжі. Відкритий вогонь надає стравам унікального смаку, аромату та атмосфери. Ми розповідали, які помилки псують смак шашлику. Тепер розповідаємо, що можна приготувати на мангалі, окрім мʼяса.

Відкритий вогонь та дим дарують стравам неповторний аромат та смак, недоступні при інших способах приготування. А висока температура мангала карамелізує цукри, роблячи зовнішній шар хрустким, а смак – більш насиченим. Разом із порталом "Добрі новини" розповідаємо, що ще можна готувати на мангалі.

Овочі

Печериці, кабачки, баклажани, паприка, цибуля, томати, кукурудза – всі вони чудово підходять для гриля. Просто змастіть їх олією, додайте приправи і смажте на мангалі.

Риба та морепродукти

Креветки, мідії, риба – готуються на мангалі дуже швидко. А завдяки лимонному соку та свіжим травам набувають неймовірного смаку.

Сирники та оладки

Спробуйте приготувати їх на мангалі – вони отримають чудовий аромат та присмак диму. Використовуйте камінь для піци чи деко. Страви будуть мати дуже ароматну і смачну скоринку.

Піца

Використовуйте спеціальний камінь для піци, покладіть на нього піцу і закрийте кришкою мангалу. Хрустка та ароматна піца буде готова дуже швидко, неймовірна скоринка з підпалинами.

Фрукти

Ананас, персик, груша, банан – ці фрукти можна грилювати. Так ви будете отримувати оригінальні десерти з новим ароматом та смаком.

Розширюйте кулінарні горизонти, експериментуйте з мангалом, і ваші вечори на природі будуть сповнені різноманітних та неймовірно смачних страв. Також ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію.