Вже зовсім скоро: коли святкуватимемо Великдень у 2024 році

Читать на русском
Автор
Дата Великодня у 2024 році
Дата Великодня у 2024 році. Фото Freepik

Велике свято настане вже зовсім скоро

Великдень вважається одним із найбільших свят у році для християн. Воно присвячується воскресінню Ісуса Христа після страти на хресті. Свято супроводжується різними традиціями та звичаями. Утім, його дата кожного року змінюється. До речі, спробуйте приготувати паску за незвичним рецептом.

З 1 вересня 2023 року Православна церква України та Українська греко-католицька церква перейшла на новоюліанський календар. Однак, це жодним чином не вплине на святкування Великодня, бо він належить до неперехідних свят, пише "Телеграф".

До того ж католики і православні християни використовуються різну Пасхалію. Тобто, керуються в обчисленні дати Великодня різними методами. У юліанському і новоюліанському календарі Великдень може припадати у період від 4 квітня до 8 травня.

Тоді як православні християни розраховують дату свята від весняного рівнодення. За таким підрахунком, Великдень можна святкувати, починаючи від 4 квітня.

Тож у 2024 році католики відзначали Великдень 31 березня. А щодо православних християн, вони святкуватимуть це свято 5 травня.

Нещодавно "Телеграф" писав, які продукти варто придбати до Великодня. Зокрема, для приготування паски доведеться купити молочні продукти, яйця, борошно, звичайний і ванільний цукор, сухофрукти, горіхи.